Založ si blog

Nakoniec je to len Harabin, kto si nepísal s Kočnerom?

Vyzerá to tak, ako by jedine Harabin nemá nič spoločné s Kočnerom. A to bol 13 rokov vo vysokých funkciách. Minulý týždeň Denník N uverejnil ďalšie informácie z Kočnerovej Threemy, ktoré zaujímavým spôsobom poukazujú na počínanie si Harabinovcov. Zaujímavé je aj to, že táto informácia si nevyslúžila žiadnu pozornosť médií.

 

Zdá sa že na Slovensku už neexistuje politik, ktorý by sa nepoznal s Kočnerom. Za posledné mesiace sa už objavili komunikácie a stretnutia zástupcov azda všetkých politických strán. Od legendárnej nahrávky Sulíka, cez stretnutia Matoviča, Nicholsonovej, či Glváča. S Bugárom o seba zakopli na dovolenke na Maledivach. Nepochopiteľné je aj vymenovanie Kočnerovho komplica v kauze Technopol Kováča ml. za veľvyslanca Čaputovou, či nezrušenie Kočnerovej amnestie, keď parlament rušil amnestie.

Kočner si vymieňal správy so všetkými námestníkmi súčasného generálneho prokurátora a toho bývalého mal úplne na špagátiku. Ovládal aj štátnu tajomníčku Jankovskú, ktorá mu zase dohadzovala sudcov, ochotných za poplatok vyniesť rozsudok na mieru. Podobné služby mu poskytoval aj predseda okresného súdu Bratislava l. Vladimír Sklenka.

 

Jediné meno, ktoré sa v tejto justičnej chobotnici nevyskytuje, je na žiaľ mainsteamových  médií, meno Harabina. Len zhrniem, že bol päť rokov predsedom Najvyššieho súdu a Súdnej rady, potom tri roky podpredseda vlády a minister spravodlivosti a následne znovu päť rokov predseda Najvyššieho súdu a Súdnej rady. Dokopy bol teda 13 rokov v najvyšších funkciách.

 

Zdá sa, že nikdy sa s Kočnerom nestretol, neesemskoval si s ním a ani s ním nebol na dovolenke. Verím totiž, že ak by sa čo i len zrnko takejto komunikácie v spisoch našlo, boli by toho plné médiá. Čo sa však nestalo? Do boja nastúpili najväčší bojovníci za „pravdu“, naši novinári.

Len čo sa teda objavili správy o sudcovi Sklenkovi, p. Hanus z Postoja už zacítil šancu na aspoň nepriame spojenie a neváhal spriadať nasledujúce úvahy: „O mobil prišiel aj Vladimír Sklenka, ktorý bol podpredsedom Okresného súdu Bratislava I. Ide o súd, kde svojho času zmizla časť spisu z kauzy Technopol Servis a kde v prospech záujmov osôb prepojených s Kočnerom rozhodla už zmienená sudkyňa Repáková. Tento súd má dlhodobo najhorší imidž spomedzi bratislavských okresných súdov, bral sa ako taká Harabinova bojová základňa – nastúpil sem Harabinov syn, Harabinovi bol oddaný aj samotný Sklenka, ktorého kariéra pôsobí na prvý pohľad ako naplnenie amerického sna. Sklenka slúžil pôvodne ako Harabinov šofér a ochrankár, po doplnení právnického vzdelania si ho Harabin najskôr povolal na Najvyšší súd ako asistenta, potom Sklenka putoval na Okresný súd Bratislava I., kde si zafunkcionárčil.“

 

Tak som si trošku urobil rešerš. Výsledok? Prakticky čo veta, to lož. Okresný súd Bratislava l. dnes možno s určitosťou považovať za Jankovskej bojovú základňu, nie za Harabinovu. „Harabinov ochrankár“, ktorý mu bol pridelený, bol predtým Hrušovského ochrankár a nikto z novinárov ho s predsedom KDH nespája. S Harabinom áno. Asistenta na najvyššom súde nerobil Harabinovi, ale sudkyni Baricovej, dnes ústavnej sudkyni zvolenej poslancami v parlamente. Za sudcu ho vymenoval prezident Gašparovič na návrh ministra Boreca (ktorý bol ministrom za Smer). Predsedu súdu z neho urobila Žitňanská. Napriek týmto faktom dokáže presstitút z pseudokresťanského Postoja doslova vyzvracať takýto článok. No čo čakať od Judáša pôvodom z liberálneho .týždňa, ktorý sa za 30 strieborných začne hrať aj na kresťana, aby naháňal kresťanských voličov ku koalícii Progresívneho Slovenska s Hlinom?

 

Objektívnejší bol denník N, respektíve po zverejnení správ už nemal na výber, pretože tie ukazujú presný opak. Sklenka Harabina neznášal a rovnako aj Harabinovho syna, ktorý ako čerstvý sudca hneď pri prvej príležitosti poukázal na jeho nezákonnosti s ústavným inštitútom zákonného sudcu pri zmenách rozvrhov prác, aby sa Kočnerove obchodné spory prideľovali skorumpovaným sudkyniam.

 

Sklenkovi prekážalo, že Harabin ml. ako jediný zo zostavy 44 sudcov na Okresnom súde Bratislava l. mu oponoval, keď označil jeho rozvrh práce za neústavný. Kočnerovi dokonca píše, že mladý Harabin je taký istý ako starý a ubezpečuje Kočnera, že zmení rozvrh práce tak, aby mohli deliť obchodné veci. Myslím, že takáto konverzácia hovorí za všetko. Tieto správy si nevyslúžili žiadnu pozornosť médií ani verejnosti. Prečo asi??

 

Sklenka ďalej okydáva Harabina, že v zahraničí robil hanbu. Sklenka bol zrejme naučený, že kým chodil na služobné cesty s predsedom parlamentu Hrušovským, tak sa všade v zahraničí poklonkovalo pred každým zahraničným partnerom. Preto pri Harabinovi asi zažil šok, keď ten miesto poklonkovania vystupoval sebavedomo a kritizoval zahraničných partnerov, napríklad vo veci bombardovania Juhoslávie, štatútu Kosova, resp. súdneho procesu s Miloševičom v Haagu, či odposluchov telefónov bez súhlasu súdu. Koniec koncov, tieto veci sú verejne známe.

 

Harabin tiež proti vôli západu prijal do nášho trestného poriadku (a tým de facto za Slovensko uznal) genocídu Arménov. Aj toto Sklenka považuje za hanbu?

 

Takže, milé médiá: 20 rokov tu spievate rovnakú pesničku: Harabin ničí justíciu. No aj vďaka Kočnerovej threeme dnes vidíme, že plačete na nesprávnom hrobe.

 

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 12342x
Priemerná čítanosť článkov: 12342x

Autor blogu

Kategórie

Archív